Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen köper Folkparken

Nu är det klart att Ljusdals kommun köper Ljusdals folkpark för 700 000 kronor.

Kommunstyrelsen var enig när den strax före lunch på torsdagen beslutade att köpa Ljusdals folkpark och ge sitt samhällsutvecklingsutskott i uppdrag att göra en långsiktig plan över hur anläggningen ska rustas och skötas.

Kenneth Forssell (V) framhöll att det är strategiskt att se till att marken i Ljusdals folkpark blir kommunägd och att det nu handlar om att inte dra på sig för stora driftkostnader. Det blir budgetberedningens roll att se över detta, sa Forssell och mötet beslutade att det redan nästa år måste finnas pengar i budget för nödvändig upprustning.

Harald Noréus (FP) sa att kommunen bör undersöka om det finns bidrag att söka för upprustningen och nämnde bland annat stöd för kulturbyggnader som scenen Lyran. I sammanhanget talade Björn Mårtensson (S) varmt för föreningsdrift av parken, något han såg som möjligt efter alla positiva uttalanden i tidningen häromdagen.