Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen jagar Kattegatts ägare

Kronofogden ger upp försöken att driva in kommunens fordringar på sjunkna Kattegatts ägare. Nu får kommunen betala i stället.

Annons

Söderhamns kommun har fordringar på cirka 25 000 kronor på sjunkna trålaren Kattegatts ägare. Via Kronofogden har det gjorts försök att driva in pengarna.

Men fogden har inte hittat tillgångar som täcker den summan hos båtens två ägare och avslutar därmed ärendet. Eftersom fogdens ansträngningar inte lett till något resultat så blir det kommunen som får betala avgiften på 600 kronor för ansökan.

- Det är en i sammanhanget liten summa, säger Lars Stål, teknisk chef.

Kronofogden har erbjudit sig att upphandla ett lyft av båten om kommunen betalar, men Lars Stål har tackat nej:

- Det skulle kosta flera hundratusen kronor. Då gör vi det billigare själva, säger han.

Kommunen har erbjudit sig att ta över Kattegatt för 0 kronor – och så själv bekosta borttransporten av båten. Ett köpekontrakt skickades iväg till ägarna för en månad sedan. Ännu har ingen av dem hörts av.

Det kan finnas en förklaring: spåren efter ägarna slutade nämligen vid – en fängelseport.

- En av ägarna har avtjänat ett kortare fängelsestraff. Han har muckat nu, men vi har inte lyckats spåra honom, säger Lars Stål.

Innan man fått köpekontrakten påskrivna törs kommunen inte röra båten.