Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen hjälpte inte familj

Ytterligare ett ärende där Nordanstigs kommun inte hjälpt personer med biståndsbeslut har granskats av IVO, som nu skickat ärendet vidare till förvaltningsrätten.

Trots att en familj utretts av kommunens individ och familjeomsorg, IFO, och ansetts utifrån socialtjänstlagen vara berättigad till stöd från en kontaktfamilj, har Nordanstigs kommun inte kunnat tillgodose familjens behov.

Den aktuella familjen hade en kontaktfamilj fram till maj 2012, eftersom det finns ett dokumenterat särskilt behov hos en enskild familjemedlem. Men denna kontakt avslutades eftersom en av föräldrarna ansåg att den kontaktfamilj man hade inte tillgodosåg det behov som fanns på ett tillfredsställande sätt.

Beslutet är rapporterat till Socialstyrelsen i oktober 2102, och även i januari i fjol. Nästa journalanteckning har gjorts den 19 april 2013, då en av föräldrarna har ett inbokat möte med en tilltänkt kontaktfamilj.

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, som nu granskat ärendet, där kommunen inte uppfyllt det lagen föreskriver, yrkar hos förvaltningsrätten på att Nordanstigs kommun ska betala 2937 kronor i månaden från 1 augusti 2012 till 19 april 2013.

Senast den 28 mars ska kommunen ha yttrat sig i saken.