Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen anmärkerpå kommunens hus

En byggnad på tekniska förvaltningens mark i Iggesund har ådragit sig klagomål från plan- och bygglovskontoret.

Ärendet, som berör de båda förvaltningarna, har väckts genom klagomål från en granne till tomten ifråga. Byggnaden är i dåligt skick, och det har bland annat blåst bort takplåtar från skjulet. Byggnaden ger ett ovårdat intryck och är förfallet. Dessutom finns det risk för olycksfall eftersom vem som helst har tillträde till tomten, skriver plan- och bygg i brevet till tekniska förvaltningen.

Tekniska förvaltningen har i sin tur tittat på platsen, och har varit i kontakt med den person som arrenderar tomten och byggnaden. Det handlar om en mindre byggnad som tidigare kan ha använts som sjöbod, och som arrendatorn sedan har använt som förråd.

Alla inblandade är överens om att klagomålen är befogade, och problemet blir löst genom att arrendet upphör. Tekniska förvaltningen ska låta riva byggnaden, och arrendatorn löser förrådsfrågan inom sin egen tomt.