Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunalt vatten till Borka

Hudiksvalls kommun ser över möjligheterna att dra vatten- och avloppsledningar till Borka.

Processen är inne i ett tidigt skede, och något kommunalt vatten lär inte spolas i Borkabornas kranar förrän om tidigast ett år.

Det är efter att boenden efterfrågat vatten- och avlopp till Borka, som kommunen nu ser över möjligheterna att dra ledningar från reningsverket i Haga till bebyggelsen i Borka.

Just nu utreder tekniska förvaltningen vilken kapacitet Enångers reningsverk har för att ansluta fler hushåll. Viss kapacitet för utbyggnad finns, enligt Wiberg, men det är oklart hur stor den kan bli. För att den planerade ledningsdragningen ska bli verklighet, så krävs att 10-15 hushåll anmäler sitt intresse om kommunen skickar ut en förfrågan.

- Mellan tummen och pekfingret så är det den mängd som behövs för att vi inte ska behöva höja taxan, säger Lars Anders Wiberg, vatten- och avloppsingenjör vid kommunen.