Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunala elljusspår i fara

En fastighetsägare i Tallåsen vill ha ersättning av kommunen för att elljusspåret går över hans mark. I Färila har Sveaskog fått ersättning. Nu ska kommunen utreda hur det ska bli med elljusspåren.

En av de fastigheter över vilken elljusspåret i Tallåsen är draget, bytte ägare för några år sedan. Den nye ägaren vill nu ha betalt av kommunen för de gångna åren, med 12 000 kronor per år och vill byta åt sig två andra fastigheter mot att kommunen får framtida servitut, nyttjanderätt, för elljusspåret.

I Färila går kommunens elljusspår till största delen på Sveaskogs mark. Sveaskog har för det fått betalt av kommunen med 12 000 kronor per år.

Om en markägare får betalt, måste övriga markägare behandlas lika.

Samhällsbyggnadsförvaltningen har fått uppdraget att utreda vad elljusspåret i Tallåsen kostar.

– Det kostar mycket pengar att ha elljusspår. Och vi har inte så mycket pengar att lägga ut på arrenden. Frågan är hur vi ska göra med elljusspåren, säger John Nyman (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.