Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunal säger aldrig upp personal

Svar till insändare med rubriken Brända av facket som inte stöttande i arbetstvisten med signaturen Besviken (8/5). Kommunal säger inte upp personal eller uppmanar våra medlemmar att säga upp sig själva.

Det är alltid arbetsgivaren som säger upp sin personal eller att arbetstagaren på egen begäran säger upp sig själv. Kommunal finns då där för att bevaka så att en uppsägning går rätt till och att en uppsägning bygger på rätt grunder utifrån överenskomna kollektivavtal och lagar. 

Enligt artikeln så har Kommunal funnits med i dialogen i ett tio tal möten. Vilket visar på att Kommunal varit med i processen och en bedömning utifrån antalet träffar så kan man ana att problemet varit svårlöst. Myntet har nog flera sidor och ärendet är nog mer komplext än vad artikeln ger sken av. Vilket det ofta kan vara när man jobbar med människor. Kommunal jobbar alltid för våra medlemmar bästa. Men vi ska komma ihåg att Kommunal inte äger problemet på arbetsplatsen, det gör arbetsgivaren. Arbetsgivaren ansvara alltid för arbetsmiljön och sina anställda och Kommunal finns där för att bevaka så att man som arbetsgivare följer lagar och regler och inte skapar ohälsa på arbetet. En vanlig missuppfattning är att Kommunal äger problemet och fattar besluten kring uppsägningar, löner, arbetsmiljöproblem mm och ansvarar för att problemen blir löst. Det ansvaret har alltid arbetsgivaren. 

Efter som vi inte vet vem som skickat in artikeln så är det svårt att bemöta och reda ut vad som hänt och vad som varit problemet. Vi vädjar därför att man som medlem vänder sig till Kommunal Mitt så att vi kan reda ut problemet.

Kommunal Mitt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel