Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommer Cupen tillbaka till Ljusdal?

/

God morgon Ljusdal! Vad händer med bandyn? Ja, att grabbarna kör på i ettan vet vi ju. Men vad händer med Cupen och snacket med IBF om World Cup eller inte i Ljusdal?

Annons

Vad blev kontentan av Cupen i Sandviken? Blev det någon bandyfest?

Att det sportsligt blev hyfsat har vi väl alla med normalintresse fattat, men blev det någon fest? Vad har den samlade bandyfamiljen dragit för slutsats efter årets Cup? Blev det bra och är det ett koncept man vill köra vidare på? Var det bara inomhushallen som behövdes för att allt skulle bli perfekt?

Personligen tror jag att det finns en rad frågetecken som snurrar runt i skallen på bandybossarna just nu. Betydelsen av en fest och PR kring sporten blev nog uppenbar för de flesta efter årets Cup. Kan man titta på ett nytt Cup-koncept ihop med bandyvärlden och IBF där Ljusdal är den naturliga skådeplatsen?

Den lilla sporten bandy borde vara rädd om alla evenemang som drar till sig folk utöver lagens närmaste fans.

Det finns två tillfällen då fler än vanligt vill se på bandy, SM-finalen och World Cup i Ljusdal, VM inräknat om det inte går i Ryssland. Hur ligger landet? Pågår det några diskussioner med andra klubbar och IBF i frågan eller är det endast en hall som kan rädda kvar Cupen i Ljusdal?

Om kanadensarna kan spela årets match utomhus i hockey kan väl bandyn behålla Cupen i originaltappning – utomhus i Ljusdal!

Slutligen blir jag sugen att uppmana till lagbrott!

Landstinget, med stöd av kommunallagen, kan inte kan avskriva de skulder som barn fyllda 18 år drabbats av på grund av att föräldrarna inte betalt vårdavgifterna medan barnet var under 18 år. Kommunallagen säger att alla ska behandlas lika.

Bryt mot lagen och få en prövning i högre instans. Lagen är helt galen och måste omedelbart skrivas om. Här bör vuxna erfarna politiker driva frågan och göra det gemensamt med politiker från andra län så fort det bara går så dessa drabbade barn kan gå vidare i livet utan att dras med en skuld som skapats av deras föräldrar. Även om skulden inte hamnar hos kronofogden finns skulden juridiskt kvar och det i sig är etiskt fel!

Slutligen lite funderingar på om vi kommer att få se några nya lokala fraktioner, allianser samverkansgrupper eller vad de vill kalla sig för inför valet i september.

Kommer Fru S och Herr C att gå till val på en gemensam plattform?

Om det blir tydligare än någonsin på riksplanet verkar otydligheten tydligare här i Ljusdal. Spännande!

Kanske Herr & Fru FP hittar på något som får fart på konstellationerna...

 

 

 

Mer läsning

Annons