Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommer Centern fortsätta passivt stödja (S)?

I onsdagens Helsingetidningar kan vi läsa på ledarsidan spekulationer om Centerpartiets förehavande i landstingpolitiken.

Annons

Vi kan konstatera att det inte har blivit någon skillnad med den nya röd-gröna majoriteten, fortfarande saknas kostnadskontroll och personalen flyr. Vi har fått en av landets högsta landstingskatt av de röd-gröna, men vi ligger långt efter när det gäller kvalité i vården. Det kan inte heller undgå någon alla skriverier som påvisar de allvarliga bristerna i landstingets personalpolitik.

Vi i samverkan Gävleborg (M,FP,SVP,KD) går gemensamt till val på en ny politik för landstinget. Vi är överens om en ny politik där patienten alltid sätts i centrum. Vi kommer även genomföra ett nytt ledarskap, ett lyssnande ledarskap där medarbetarna blir delaktiga i det nödvändiga förändringsarbetet. Vi kommer minska avståndet mellan ledning och de anställda och ge verksamheterna och de anställda mycket större makt över sin verksamhet. I april kommer vi inom Samverkan Gävleborg presentera vårt gemensamma valmanifest.

Vi är öppna för att samarbeta med andra partier som ställer upp på den politik som vi går till val på. Vi tillsammans med väljarna ställer frågan vad alternativen är till en Samverkansmajoritet, på vänstersidan ser vi inte någon tydlig majoritet. Vilka har Socialdemokraterna avsikt att bilda majoritet med? Kommer Centern fortsätta passivt stödja dem eller är man beredd att delta i en ickesocialistisk majoritet i landstinget?

Den 19 september är det val och då har Gävleborgarna möjlighet att rösta fram en ny majoritet i landstinget.

Samverkan Gävleborg

Patrik Stenvard (M)

Carina Östansjö (FP)

Stig Zettlin (SVP)

Ingemar Kalén (KD)

Mer läsning

Annons