Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Kommer arbeta helhjärtat”

KD har öppnat ett hbtq-nätverk, Öppna Kristdemokrater, som ska ”förstärka partiet Kristdemokraterna, KDU, KDK, KD Senior och Kristdemokratiska Studentförbundet i hbtq-frågor" skriver Maria Hansson Nielsen.

Annons

Under de senaste åtta åren har Kristdemokraterna öppnat sig allt mer för hbtq-personer. Partiet har tack vara inhämtad kunskap kommit väldigt långt, så pass långt att den gamla homofobstämpeln som vissa fortfarande använder sig av, numera inte stämmer in på partiet. På initiativ av Anne-Sophie Sriwong från Karlskrona och Maria Hansson Nielsen från Söderhamn är nu KD:s hbtq-nätverk Öppna Kristdemokrater ett faktum.

Med Öppna Kristdemokrater vill vi förstärka partiet Kristdemokraterna, KDU, KDK, KD Senior och Kristdemokratiska Studentförbundet i hbtq-frågor.

Vi som har startat Öppna Kristdemokrater kommer att arbeta helhjärtat med nätverket. Tanken är att Öppna Kristdemokrater när tiden är mogen ska bli ett eget förbund. Vår önskan är att nätverket hjälper till att sudda bort de fördomar som finns mot partiet, om att det är homofobiskt, bifobiskt och transfobiskt.

Det är viktigt att KD får ett större engagemang i och en större kunskap om hbtq-frågor. Vi som kommer att vara engagerade har ett driv inom just hbtq-frågor, mänskliga rättigheter och för utsatta medmänniskor i samhället.

Maria Hansson Nielsen (KD)

talesperson för Öppna Kristdemokrater

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel