Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommentar: Ovisshet trots beslut

Turerna kring restaurangskolan är både lätta och knepiga att förstå sig på.

En flytt till Bromangymnasiet har planerats i flera år, när Alliansen med Miljöpartiet hade makten. Kommunfullmäktige avsatte pengar, men så förlorades makten till Socialdemokraterna och Vänsterpartiet innan flytten från CUL hann genomföras.

S och V hade andra tankar om restaurangskolans framtid. Det var de från början tydliga med.

Så egentligen borde det inte finnas någon ovisshet. Ändå upplevs det så.

Oppositionen har fortsatt driva frågan om restaurangskolans flytt. De har hävdat att frågan ska tillbaka till fullmäktige, i hopp om att där ändå få till flytten. S och V har ju ingen egen majoritet i fullmäktige.

Men det nya styret anser bland annat att frågan har varit uppe i fullmäktige när deras budget klubbades – utan några investeringspengar för en flytt till gymnasiet.

Om vi lämnar frågan om vem som har rätt om beslutsgången, så är de politiska turerna i sig helt i sin ordning. Efter ett val kan gamla beslut slitas upp med rötterna. Det har hänt innan och det kommer att hända igen.

Men det är klart att det samtidigt kan skapa en ovisshet hos de som berörs.

Vilket ansvar har oppositionen för att det inte ges falska förhoppningar?

Och vilket ansvar har de som river upp ett beslut att sätta sig ned med de som berörs och förklara, förankra och förhoppningsvis röja undan en känsla av tärande ovisshet?

Det är väl i det närmaste retoriska frågor.

Nu blir det som sagt ingen flytt inom de närmaste åren.

Men om Hudiksvall får en ny majoritet kan frågan mycket väl bli aktuell igen. För än så länge vill i alla fall Centerpartiet och Moderaterna fortfarande se restaurangprogrammet på Bromangymnasiet.

Diskutera lokala politiska nyheter på Facebook i gruppen Politik i Hudiksvall. Sök upp gruppen eller klicka här !