Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KOMMENTAR: Minska antalet kommunanställda med 100 personer? Vad förväntar sig Valiansen egentligen?

Vill Valiansen och Ljusdalsbyggdens Parti att vi ska organisera om så att ytterligare väsentligt fler måste sägas upp i vår förvaltning? Varför finns det inga sådana förslag från era partier i nämnden i så fall? undrar László Gönczi (MP), ordförande i omsorgsnämnden.

Läser i Ljusdalsposten ”… att kommunchefen hittar sätt att minska antalet kommunanställda med närmare 100 personer.”

Jag är ordförande i omsorgsnämnden som har en stor andel av kommunens anställda. Nämnden jobbar hårt på att leva upp till de förväntningar som följer av fullmäktiges beslut. Vi har inte nått ända fram. Inför 2020 behöver vi finna ytterligare besparingar om cirka 5 miljoner. Det motsvarar drygt tio uppsagda i personalen. En sådan åtgärd utöver de redan beslutade kan få allvarliga negativa konsekvenser för de verksamheter som drabbas.

Vill Valiansen och Ljusdalsbyggdens Parti att vi ska organisera om så att ytterligare väsentligt fler måste sägas upp i vår förvaltning? Varför finns det inga sådana förslag från era partier i nämnden i så fall?

En annan nämnd som har stora underskott, arbetsmarknads- och socialnämnden anser inte att det stora underskottet bäst fixas genom neddragning av personalstyrkan, snarare tvärsom.

Är det i utbildningsförvaltningen ni vill göra så stora neddragningar av personal? Hur skulle det då drabba barnen?

Har ni en plan att ge kommunchefen ett omöjligt uppdrag? Vem ska ta ansvar för det?

László Gönczi (MP), ordförande i omsorgsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel