Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KOMMENTAR: Mer samarbete är redan på gång, Skattebetalare och realist!

Bollnäs, Söderhamn och Nordanstig ingår redan i ett samarbete genom Hälsinglands utbildningsförbund när det gäller gymnasieutbildningar och program, skriver Åsa Äng Eriksson i en kommentar till signaturen Skattebetalare och realist.

Jag läser att ”Skattebetalare och realist” i Ljusdal efterlyser mer samarbete mellan hälsingekommunerna vad gäller gymnasieutbildningar/program. Jag kan då berätta att detta samarbete redan finns, i Hälsinglands utbildningsförbund.

Det är tre av Hälsinglands sex kommuner som ingår i det, Bollnäs, Söderhamn och Nordanstig. Det bildades 2015 och i förarbetet var alla sex kommunerna med, men av olika anledningar blev det tre som gick vidare och bildade förbundet.

Målsättningen är att övriga tre kommuner ( Ljusdal, Ovanåker och Hudiksvall) så småningom ska gå med. Vi jobbar för att inom förbundet erbjuda hög kvalitet och ett stort utbud av program för våra gymnasieelever, vilket måste vara det primära.

Åsa Äng Eriksson (M), ordförande Direktionen Hälsinglands utbildningsförbund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel