Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KOMMENTAR: Brist på inflytande och en grumlig personalpolicy i Nordanstigs kommun – jag tycker mig se ett mönster

Alla vackra värdegrundsdokument till trots är det den högsta tjänstemanna- och politiska ledningen i Nordanstigs kommun som håller i taktpinnen och visar vart skåpet ska stå, skriver vänsterpartisten Göran Thybäck.

Har på senare tid – på distans - följt den politiska händelseutvecklingen i Nordanstigs kommun, och tycker mig se ett mönster och en röd tråd som handlar om bristen av inflytande, senast i söndagens e-tidning i HT dök det upp en insändare som ställde frågan om ledningen är rädd för det som kommer inifrån och nerifrån organisationen.

Frågan om anställdas inflytande har jag borrat djupt i alltsedan jag för egen del arbetade på kommunens så kallade personalkontor. Jag har bland annat varit med om att ta fram personalpolitiska riktlinjer som på ett radikalt sätt lyfter fram värdet av medarbetarnas inflytande, dessa riktlinjer har på senare tid bytts ut mot en mycket grumlig så kallad personalpolicy som till huvudsak består av föreskrifter inom arbetsmiljöområdet.

Att anställda, medborgare och nu senast en pensionärsförening lyfter frågan om anställdas inflytande, eller rättare sagt brist på inflytande ser jag som oerhört värdefullt, inte minst med tanke på att nuvarande kommunchef och dåvarande ledningsutskott tydligt uttalat att den kommunala organisationen inte bör verka för ökat medarbetarinflytande.

Av den orsaken är det fullständigt naturligt att det ser ut som det gör. Alla vackra värdegrundsdokument till trots är det den högsta tjänstemanna- och politiska ledningen som håller i taktpinnen och visar vart skåpet ska stå.

Härvidlag behövs det en radikal förändring gällande förståelsen av att organisationen per definition utgörs av tänkande, kunniga, ansvarstagande och kompetenta människor, som står verksamheten nära. Vilket i sin tur handlar om anställda arbetstagare som har någonting att tillföra och vars erfarenheter, kunskaper och kompetenser skulle kunna ligga till grund för en positiv och konstruktiv utveckling.

Hur denna nödvändiga förändring förverkligas, är nästa fråga som bör finnas med på dagordningen.

Göran Thybäck (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel