Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Komfortabelt för LIF:s damer

En måste-vinna-match mot Valbo FF om det ska finnas chans på uppflyttning eller kvalspel till division 1 för LIF:dams del.

Och vann gjorde man.

Och det var Sanna (Signeul) och Hanna (Olsson) som nätade, två gånger var fram till 4-0 (2-0).

Ljusdals IF:s damer har haft lite problem med målskyttet i höst. Och ska man tänka sig att vara med ända in på mållinjen när det gäller kampen om seriesegern, eller kvalspel, så krävs det inte bara poäng. Det krävs att man hyfsar till målskillnaden också. Speciellt mot lag, typ den här omgångens motståndare Valbo, som ligger en bit ned i tabellen.

Och visst. Det började med att hemmalagets måldrottningen Sanna Signeul spräckte nollan i den 26:e minuten och fyllde på med sitt andra mål i den 42:a minuten.

Sen gick match i stå i den andra halvleken. Båda lagen verkade nöjda med resultatet 2-0, men det var inte tränaren Tomas Wennberg - och därför ändrade han om lite i laget, bland annat satte han in Hanna Olsson som forward med 20 minuter kvar att spela. Och det blev ett lyckat byte. Under den 20 minuterna gjorde Hanna två mål fram till 4-0. Och hon hade flera chanser att näta ytterligare.