Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kom på SD:s öppna möten och stilla oron

Svar på insändaren med signaturen Intelligent och skrämd (28/5).

Annons

Jag kan börja med att förtydliga svaren på de frågor som fanns på SVT:s EU-valkompass.

* Det är ett mycket dåligt förslag att EU ska verka för allas rätt till fri abort:

För Sverigedemokraterna har det aldrig varit tal om att ifrågasätta rätten till abort, det är tvärtom en rätt vi ser som självklar. Frågan är bara i vilken vecka abort ska få utföras. I både Norge och Danmark är gränsen för fri abort satt till vecka tolv och tycker även att vi borde ha det i Sverige också. Det är upp till varje land att bestämma var abortgränsen ska vara. Därav mitt svar i SVT:s EU-valkompass.

* Det är ett ganska bra förslag att EU ska satsa mot att kristna värderingar (är det kreationismen som fortsättningsvis ska läras ut?):

Nej, det är inte kreationismen som ska läras ut. Vet inte vad som är fel att till exempel lära ut kristna västerländska värderingar, som vi alla gemensamt har arbetat fram, under hundratals år. Dessutom är Sverige ett kristet land. Därav mitt svar.

* Det är ett ganska dåligt förslag att arbeta för ett EU där homo- och bisexuella samt transpersoners rättigheter utökas:

Jag tycker inte det ska vara särskilda rättigheter för HBT personer. Däremot ska de behandlas lika som heterosexuella. Vi är alla människor och ska behandlas lika. Därav mitt svar.

Jag kan inte förstå vad det är för något i dessa svar som är rasistiska? Men det är så lätt att kasta ur sig sådant, även om man påstår sig vara intelligent. Om du är rädd så är du välkommen på våra öppna möten där du kan stilla din oro, då behöver du inte ha sådan fientlig inställning mot främlingar, så du måste benämna dem med skällsord.

Christina Thuring (SD)

Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel