Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kom fram ur sagornas värld

Svar till Farmer Giles.

Annons

Jag blir både ledsen och arg när jag läser dina illasinnade insändare om Hälsinge Livs och dess verksamhet. Du verkar ha en god inblick i kommunala möten och paragrafer, men betydligt mindre kunskap hur arbetet med att söka, driva och utvärdera EU-projekt går till.

Beträffade det påstående att Bollnäsborna får betala extra skatt för att det bedrivs EU-projekt i kommunen kan inte få stå oemotsagt. Alla skattebetalare i Sverige betalar samma skatt till EU, oavsett om det bedrivs projekt eller inte. Däremot finns en möjlighet att via samhällsnyttiga EU-projekt få tillbaka och tillföra kommunen/regionen medel för såväl arbetstillfällen som möjlighet för näringslivet att nyetablera och utvecklas, då innovation och utveckling ofta inte ryms inom den ordinarie verksamhets- och budgetramen.

Om ett provkök får möjlighet att ta form och utvecklas i vår region skulle det inte bara gynna små- och medelstora livsmedelsföretag i regionen utan hela turistnäringen, med såväl restauranger som de offentliga måltiderna.

Regeringen storsatsar på visionen att ”Matlandet Sverige” ska bli bäst i Europa, där vi konkurrerar och håller jämn nivå med nationer som Frankrike och Italien med såväl bra närproducerade råvaror, matlagningskonst som mat för äldre och skolbarn. Här finns stor potential för våra regionala livsmedelsleverantörer, restauranger, turistnäring och kommuner att delta och profilera sig. Projektledare för projektet Forskning och utvecklingscenter för Livsmedel är Anette Jonsäll, disputerad sensoriker som lever och verkar i vår kommun, hon med sin unika kompetens och breda kontaktnät kan sätta Bollnäs och regionen på ”livsmedelskartan” som få andra har möjlighet och kunskap till.

Men du tycks ha hakat upp dig på att hata Karin Ånöstam och Ingvar Persson på ett sätt som har övergått till rena personangrepp i stället för att argumentera i sak.

Att du skriver under signatur ger mig fritt fram att spekulera vem du är, kanske är du politiker själv och känner dig hotad av Karins politiska engagemang eller är du bara en spekulant på Nytorp som försöker smutskasta dina konkurrenter?

Din signatur Farmer Giles är tagen från J.R.R Tolkiens berättelse om den rödhårige, enkle farmaren som genom ett stort missförstånd vann bybornas oförtjänta respekt och som därför också förväntades skydda dem från draken som hotade byn. Tänk om du skulle våga komma fram ur sagornas värld och diskutera dina åsikter med berörda parter direkt i stället för att vara oförskämd bakom en signatur, men då kanske det blir som i sagornas värld – att trollet spricker i solen!

Sigrid Pettersén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel