Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kolonibarn får tälta i skärgården

En tur med turbåten Moa, med övernattning i skärgården, är årets nyhet för sommarkolonin i Kyrkbyn. Än finns chansen att anmäla sig.

Till dags dato har 75 barn, i åldern 7-11 år, anmält sig till sommarkolonin i Kyrkbyn. Men det finns plats för fler och ledningen för sommarkolonin räknar med sedvanlig rusning sista veckan i maj–första veckan i juni.

- Intresset har varit stort. Vi räknar med att få in ett hundratal. Skulle det bli färre så blir det istället några som får två veckor på kollot istället för en. En vecka kan vara lite kort, säger Jan-Eric Berger, styrelsen.

Nyheten för i år är att sommarkollot får en tydligare inriktning på naturen. Det inkluderar bland annat en tur ut i skärgården med turbåten Moa.

- Barnen ska vara ute så mycket som möjligt i friska luften, bygga kojor, fiska, bada, bygga fågelholkar. I år ska därför varje grupp få åka ut i skärgården med Moa och övernatta i tält en natt, säger Berger.

Nytt för i år är också att det är välkände musikern Vladimir Jigarov som står som verksamhetsledare i kolonin.

Koloniverksamheten startar 22 juni.

- Men redan den 17 juni kommer vi att ha ett föräldramöte där barn och vuxna får titta på byggnaderna, genomföra brandövningar, och så vidare, säger Jan-Eric Berger.

• Ekonomin har tidigare varit ett problem för sommarkolonin i Kyrkbyn. Hur är det nu?

- Vi har gott om sponsorer. Kommunen ger oss ett starkt stöd, man uppskattar tydligen vår verksamhet. Det här är enda kolonin i hela länet där barnen får övernatta, säger Jan-Eric Berger.