Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kollektiv för pensionärer

Vi 40-talister ser att vi är blåsta på våra rättmätiga pensioner, och detta genom Göran Perssons sosseregeringstid. Att sedan alliansen inte tvekar att fortsätta försämringarna är ju inte förvånande.

Jag är, och har varit ensamstående så gott som hela mitt vuxna liv, per automatik blir man då fattigpensionär från 65. Kanske skulle ensamstående pensionärer slå sig samman och dela boende, inte bara för att dela på boendekostnaden, utan för att ha en trygghet i boendet. Jag tänker ofta på om jag blir sjuk, vad händer då med min hund, och vem ska öppna för eventuell ambulanspersonal, om jag inte klarar det.

Kanske ett pensionärskollektiv där de boende hjälper varandra, och blåser firmor som Carema, och liknande. Ett sådant boende kunde kanske ha råd med sylt till gröten, och ägg till frukost, om alla ställde upp. Och skulle någon tippa dröjer det inte länge innan det upptäcks.

Svante

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel