Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kolla in den virala superhiten – hemmabyggd skoterbar de luxe

Klas Dahlberg, 20 år, i Mora byggde en skoterbar med stereo, belysning och inbyggd spritpump. Nu har den blivit en viral superhit. På drygt ett dygn har filmen haft nästan 300 000 visningar.

Hur kom du på den här idén?

– Vet inte riktigt, men jag pratade med en kompis om att bygga en kälke med en stereo i, men det blev inte av. Men så frågade jag en annan jobbarkompis om han ville vara med och bygga en helg och så gjorde vi släpet med stereo, belysning och nu har vi lagt in badrumsmatta i sittlådorna, satt på plexiglas, kopplat in en baslåda och slutsteg.

Vad använder du baren till?

– Vi åker med den ibland på helgerna. Vi har satt in en spolarvätskepump med en behållare på 2,5 liter som man kan ha sprit i, eller vad man vill. Det funkar bra faktiskt.

När la du ut filmen på facebook?

– I går, tisdag klockan 14. Det var i en grupp som heter "Vi som inte har så jävla bråttom", för de som gillar gamla skotrar. Det har blivit väldigt mycket visningar.

Klas Dahlbergs skoterbar hänger på släp efter en gammal Ockelbo-skoter från 1978, som dock har modifierats en del.

När ska ni ut och åka nästa gång?

– Vi ska ut i påsk, du får väl hänga med.