Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kolbulleafton i Runemo

Varje tisdag, när det är Allsång på tv:n, serveras det kolbullar på Runemo Bygdegård. Ungefär 30-40 personer brukar dyka upp för att njuta av kolbullar, traditionsenligt tillagade över öppen eld, med lingonsylt.

Annons

Vissa kommer enbart för bullarna, andra för Allsången. Några stannar på både och.

Den här kvällen, då solen och värmen lyckades leta sig fram lagom till kvällningen, var det Anders Larsson och Gunnar Mering som stod för gräddningen.

Kolbullen kommer ursprungligen från skogarna i Dalarna, där skogshuggare, kolare och flottare bar med sig mjöl, fläsk och sirap som proviant. För att tillföra något färskt brukade lingon plockas på plats.

Det är bygdeföreningen som håller i kolbulleaftnarna och den lilla vinst de gör går till att driva föreningen och bygdegården vidare.