Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knytnävsslag om nakenhund

En kvinna är misstänkt för misshandel och två kvinnor för ofredande efter en långdragen konflikt om vem som har rätten till en nakenhund.

Vem ska vara husse eller matte åt en nakenhund? Det har flera gånger under de senaste månaderna blivit ett ärende för polis och rättsväsende. Uppfödaren och ägaren är oense och en åklagare har beslutat att hunden ska vara hos en fodervärd under tiden ägarskapet utreds. Men under förra veckan blev fodervärden, en kvinna i Bollnäs, både misstänkt och utsatt för brott.

På torsdagen rastade kvinnan och två barn flera hundar, bland annat nakenhunden. Två kvinnor lockade då till sig foderhunden och sa otrevliga saker till fodervärden, som polisanmält kvinnorna för ofredande.
På lördagen sökte en ung man upp fodervärden för ägarens räkning. Mannen och fodervärden blev osams och kvinnan ska enligt mannen ha slagit honom med knuten hand i bröstet. Fodervärden är därmed misstänkt för misshandel.