Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knytnävsslag gav hustrun hjärnskakning

Vid tre tillfällen slog han sin fru, vid ett av dem fick hon hjärnskakning. På tisdagen väcktes åtal mot den 38-årige Ljusdalsbo som greps natten mot midsommardagen efter att då ha misshandlat sin hustru inför ett av barnen.
Mannen förnekar brott.

Paret har ett gemensamt barn och kvinnan dessutom ett äldre barn. Det var det barnet som blev vittne till hur mannen misshandlade kvinnan sent på midsommarafton.

Mannen förnekar att han ska ha slagit henne. Vid det senaste tillfället handlade han i självförsvar, det var hon som tänkte slå honom och han slog bara undan hennes händer.

Ett vittne, en bekant till familjen, hävdar dock att han slagit henne vid flera tillfällen.

På midsommarafton utlöstes bråket när mannen kom hem vid 22-tiden på kvällen och satte sig vid datorn. Enligt kvinnan chattade han med en annan kvinna, enligt mannen satt han bara och läste tidningar. Paret började bråka, och mannen började slå henne. Enligt vittnesmålet slog han henne flera gånger med knuten näve, på brösten, armarna och på vänster sida av huvudet. Det sista slaget tog direkt över örat.

Barnet, som är i lägre tonåren, försökte gå emellan, men kunde inte stoppa misshandeln.

När hon kom åt en telefon ringde hon släktingar, och det var genom dem som polisen larmades. Under tiden hade hon och barnet sökt hjälp hos en granne.

Den 38-årige mannen sitter häktad sedan midsommarhelgens händelser. Rättegången hålls kommande måndag i Hudiksvalls tingsrätt.