Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knivdåd avvärjdes på A-huset

En 17-årig söderhamnare attackerades i torsdags med kniv på Verkstäderna.

Det blev dramatiskt i torsdags när två unga män anlände till Söderhamn. De var på jakt efter en 17-årig söderhamnare. De begav sig till ungdomsgården Verkstäderna där de fått veta att de kunde hitta honom.

När söderhamnaren dök upp i lokalen uppstod tumult. En av de två besökarna tog fram en kniv och gjorde flera utfall mot 17-åringen.

Personal och besökare hindrade dock den unga mannen att komma tillräckligt nära 17-åringen. De lyckades hålla kvar de båda männen tills polis kom till platsen.

Kniven som togs i beslag beskrivs av polisen som en vanlig, liknande morakniv. Polisen utreder händelsen och vill inte säga mer om motivet annat än det var någon form av uppgörelse.

De båda männen som är jämnåriga med söderhamnaren och skrivna i Rättvik respektive Uppsala misstänks för försök till grov misshandel.

Om det inte vore för ett rådigt ingripande kunde det ha slutat illa.

– Han ville hugga honom. Det var ett väldigt bra agerande av personalen, berömmer Sune Nordh, Polisens utredningschef för mellersta Gävleborg.

Verkstädernas personal har tidigare diskuterat hur de ska agera när våldsamma incidenter inträffar. Verksamhetschefen Anne Lindberg är glad över att allt gick bra och hur personalen ingrep.

– Vi har varit förskonade med tanke på hur mycket folk som rör sig här. Nu kommer vi att prata igenom torsdagens händelse. Det handlar också om att ta hand om ungdomar som behöver någon att prata med, säger Anne Lindberg.