Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knivbeväpnad kvinna greps

En kvinna i 35-40-årsåldern greps vid sjutiden på midsommaraftonen sedan hon viftat med en stor kniv och skurit sig själv i armen.

Vid sjutiden på midsommaraftonens kväll fick polisen larm om en kvinna som var beväpnad med en stor överlevnadskniv. Hon hade också skurit sig på två ställen i en arm.

När polisen kom till platsen försökte kvinnan komma undan genom att springa från området vid Norrtullsskolan och ut på Åsbäcksgatan. Hon hade dessförinnan kastat ifrån sig kniven. På Åsbäcksgatan blev hon upphunnen men hon satte sig till motvärn och först när polisen hotat att använda pepparspray gav hon upp. Hon hade då försökt springa från poliserna vid två tillfällen. Till slut lyckades polisen ändå omhänderta kvinnan och föra henne till polisstationen dit en läkare senare kom och plåstrade om henne. Kvinnan begärde att få åka till Self Help-klinken i vågbro, dit hon anlände senare på kvällen.