Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knarktillslag efter avlyssnade samtal

Nu riskerar en Söderhamnsman fängelse för amfetaminaffärer.

I våras kom ett tips från polisen i ett annat län att en söderhamnare i 35-årsåldern kunde vara inblandad i narkotikaverksamhet. Man började med hemlig telefonavlyssning och lyssnade på samtal mellan bland andra Söderhamnsmannen och en 36-åring från Södertälje.

Efter en och en halv månad gjordes ett tillslag i Stockholm. 36-åringen hade då upptäckt att han var förföljd och övergav en bil, där polisen fann 9,5 kilo amfetamin som tros ha smugglats in från utlandet.

– Det var ingen tillfällighet. Allt tydde på att partiet skulle komma med honom, konstaterade åklagare Peter Olofsson när den fyra dagar långa rättegången i Hudiksvalls tingsrätt avslutades på torsdagen.

Narkotikan och vissa spår i 36-åringens bostad hör till åklagarens bevisning, men mannen nekar. 36-åringen har bland annat sagt att en annan person lånat fordonet och måste ha lastat in knarket utan hans vetskap.

Åklagaren anser dessutom att söderhamnarens berättelse är bra bevisning. Han har sagt att han förmedlat kontakter mellan 36-åringen och andra som ville köpa knark.

Söderhamnaren, 36-åringen och en 44-åring från Västmanland har åtalats för grovt narkotikabrott, vilket kan ge två till tio års fängelse. Försvarsadvokaterna anser att bevisningen inte håller för allt männen åtalats för.

Tingsrätten meddelar domen om två veckor.