Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knappast en profetia

Att Jerker Sjölander (19/3) skulle tolka Ulf Ekmans konvertering till katolicismen med hjälp av Bibeln förvånar inte

Annons

Men Uppenbarelsebokens profetior kan knappast ha något att säga om Ekmans omvändelse. Uppenbarelseboken skrevs i slutet av första århundradet av vår tideräkning, det vill säga för mer 1 900 år sedan! Författaren satt troligen fängslad i den romerska fångkolonin på ön Patmos, när han skrev sin upproriska text mot dåtidens överhet Romarriket. Visst, Uppenbarelseboken tolkas av en del också som en berättelse om en framtida apokalyps.

Ekman lämnar en trosinriktning, som orsakat mycket skada, till exempel är det "vanligt med psykiska besvär hos före detta medlemmar av Livets ord" (Läkartidningen, 1991, sid 2211-14), och övergår till katolska kyrkan som allt sedan dess tillkomst också skapat lidande för många människor.

Det senaste den "Heliga stolen" har på sitt samvete är de hundratals ungdomar som utnyttjats sexuellt av katolska präster. FN:s barnrättskommitté anklagar Vatikanen för att skydda de pedofilanklagade prästerna på bekostnad av offren.

Livets ord företräder tron på skapelsen enligt Bibeln eller kreationism, medan katolska kyrkan accepterat både evolutionen och big bang, som dock enligt påven båda skett med hjälp av Guds hand.

Jerker Sjölander har rätt att det blir ett rejält lappkast i tron när Ulf Ekman konverterar. "Vidskepelse, ockultism och falsk religiositet" var de ord som Ulf Ekman själv använde för 25 år sedan.

Bo Gullefors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel