Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knapp förlust för Team Hudik

Team Hudik räckte inte ända fram mot serieledaren Hille som var hetare framför mål. Trots flera chanser lyckades aldrig hemmalaget få dit kvitteringen utan föll med 1-2.
– Det känns otroligt tungt, sa Team Hudiks tränare Kåge Pettersson efter matchen.

Matchen mellan serieledaren Hille och Team Hudik utvecklade sig till en riktigt jämn historia. Det började illa för hemmalaget då lagkaptenen Julia Andersson fick kliva av med en knäskada redan efter några minuter. I den 15:e minuten gjorde sedan Hilles Edwina Smiding matchens första mål sedan hon enkelt rullat in ett avslut lågt från nära håll.

Team Hudik arbetade sig in i matchen och Karin Weinacht skapade sig ett friläge, men hennes avslut styrdes undan. För bortalaget var ett ribbskott från distans det farligaste innan paus. Kåge Pettersson var inte helt nöjd med första halvlek.

– Vi kom inte riktigt till före de sista tjugo minuterna, det var lite krampaktigt, förklarar han.

I andra halvlek gick Team Hudik över till att spela 4-3-3 och trycket mot Hillemålet ökade. Karin Weinacht träffade ribban med en nick innan man äntligen lyckades spräcka nollan i den 70:e minuten. Malin Jonsson fick en passning från Karin Weinacht och tog sig loss i straffområdet, dribblade målvakten och la in reduceringen till 1-2.

Chanserna fortsatte under den sista kvarten men bollen ville inte in. Skillnaden mellan lagen låg i Hilles effektivitet när man skapade sina chanser.

– Med en normal utdelning så ska vi vinna med ett par mål så enkelt är det, men vi möter och förlorar mot ett bra lag, sa Kåge Pettersson.

– I första tycker jag vi har dåliga avslut och otur i andra, det var en sådan match där vi har marginalerna mot oss, sa Kåge Pettersson.

Resultatet innebär att Hille befäster sin serieledning medan Team Hudik är nere på en femte plats, fem poäng bakom.