Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klüft inspirerade i Färila

För första gången arrangerades Valla wellness under Färilaveckan, med fokus på hälsa och träning. Med Carolina Klüft som föredragshållande dragplåster lockade man en stor publik.

Annons

Mycket folk hade kommit till hembygdsgården för att lyssna till Carolina Klüft. Den före detta sjukampsmästaren talade bland annat om upp- och nergångar i sin karriär, hur hon lyckats skapa positiva tankebyggnader för att prestera på topp, och att man duger även när man misslyckas.

Hon berättade att en avgörande faktor för hennes lyckade karriär var att lära sig prestera trots prestationskrav. Det lärde hon sig tidigt i karriären under ett nordiskt mästerskap där rädslan att misslyckas gjorde att hon ramlade i häckloppet och tävlingen såg förlorad ut. Men revanschlusten, och viljan att alltid göra sitt bästa, gjorde att hon sen slog personligt rekord i fem av de sex återstående grenarna och vann tävlingen.

Efter föreläsningen berättade hon att hennes historia har varit en uppmuntran för många.

– Folk har berättat för mig att de kunnat använda mina berättelser i sin egen utveckling, vilket såklart är kul, men det är egentligen inte syftet. Jag berättar bara om vad jag själv har upplevt, och hur jag själv har tänkt och gjort, säger hon.

Valla wellness startades för att sätta fokus på hälsa, träning och välmående. Under dagen fanns möjlighet att pröva på bland annat terränglöpning upp till Vallåsen, två typer av yoga-pass, två typer av dansträning och gymmix.

Johan Sjölund är en av initiativtagarna till dagen, som han tror kommer bli en naturlig del av Färilaveckan, även kommande år.

– Vi kände att det behövdes något mer under veckan. Och vi vill att alla ska få en chans att hitta fram till ett hälsosamt liv, säger han.

Johan Sjölund är mycket nöjd med dagen och tror att över 200 personer var på plats.

– Det är över förväntan tycker jag. Vi återkommer garanterat nästa år, och då kommer det att vara lättare att få hit fler utställare. Jag tror det här kommer att växa, säger han.