Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubben tog saken i egna händer

/

Den 13 februari anordnar Hudiksvalls rid- och ponnyklubb en regional ponnydressyrtävling.
Tävlingen kom lite hastigt på, i vanliga fall planerar man tävlingsterminen ett år i förväg. Men när det visade sig att klubbens ryttare skulle få åka 80 mil enkel resa för att kunna kvala till nationella tävlingar, beslutade sig klubben snabbt för att själva anordna en kvaltävling.

Annons

Reglerna är sådana, att för att få starta nationella tävlingar måste man ha ridit regionala tävlingar och ha uppnått en viss procent.

Så vill man kunna rida nationella tävlingar redan i början av säsongen, då måste man kvala tidigt. Men det är ont om kvaltävlingar. När ryttarna i Hudiksvall började titta i tävlingskalendern, stod det klart att den enda kvaltävling som fanns var i Skåne, 80 mil enkel resa.

Men eftersom Hudiksvalls rid- och ponnyklubb både har ryttare med nya ponnyer som behöver kvala, och man dessutom har planer på att starta med ett lag i division 1, tog man saken i egna händer och anordnade en egen tävling.

Kylan och snön är dock ett litet problem. Eftersom det bara finns ett ridhus innebär det att framridningen bara blir på en 20-metersvolt.

– Vi kommer att ha skottat ute också, så kanske går det att rida fram där också. Det blir inga optimala förutsättningar, men det får bli som det blir. Det är i varje fall bättre än att det inte blir något alls, säger Lena Englund.

Mer läsning

Annons