Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klubben anses håna sina kritiker

Se klubbens annorlunda sätt att hantera kritiken mot wet t-shirt-evenemanget.

Annons

Först meddelade ledningen för nattklubben Nygatan 1 att kritiken mot lördagens wet t-shirt-tävling kommit som en överraskning.

Enligt delägaren Mattias Wannqvist skulle han och hans medarbetare diskutera om evenemanget kunde ställas in, eftersom så många finner det sexistiskt.

I mitten av veckan meddelade emellertid nattklubben att de inte kunde bryta det redan påskrivna kontraktet med den externa arrangören.

I ett försök att förbättra situationen öppnades tävlingen även för manliga deltagare.

Nu verkar nattklubben däremot ha ändrat inställning gentemot sina kritiker. En annons som lades upp på Nygatan 1:s Facebook-sida under torsdagen anses håna kritikerna.

– Det här är som ett skratt i ansiktet på alla oss som kritiserat evenemanget. Personerna som driver nattklubben arbetar inom en servicebransch och är offentliga personer, då måste de kunna ta kritik på ett bättre sätt än att förlöjliga oss, säger Frida Finnström.

Hon är tydlig med att hon inte har något personligt emot ägarna och hon anser att de försöker göra något positivt för stadens uteliv. Däremot tycker hon att just det här evenemanget förstärker synen på människor som sexobjekt och bidrar till ett stort samhällsproblem.

– I början verkade det som att de tog till sig av kritiken och att de skulle bli mer eftertänksamma i framtiden. Men nu känns det som att de väljer att nedvärdera och håna alla som är av annan åsikt, säger Frida Finnström.

Delägaren Mattias Wannqvist berättar för tidningen att det inte är meningen att håna kritikerna. Annonsen är bara ett sätt att marknadsföra evenemanget.

– Vi måste marknadsföra oss. Om det här var det bästa sättet låter jag vara osagt, säger han.

Debatten har däremot fått honom att tänka till. Hur det kommer att påverka klubbens ledning i framtiden kan han inte svara på.

– Det här är ett svårt ämne. Det är svårt att veta vad folk vill ha och vad som går hem. Vi kommer att fortsätta testa oss fram, säger Mattias Wannqvist.

Samtidigt är det många som stöttar klubben. Annonsen har fått över 200 gillningar och många tar klubbens ägare i försvar.

"Så fucking bra asså! Älskar att ni kör hela den här skiten oavsett all äcklig kritik! Go hard or go home!" skriver en person på Facebook-sidan.

"Förstår inte problemet vissa ser med detta... En skojjig tävlingsform. Delta om du vill, kom å titta om du vill eller sitt hemma å gnäll tills du självdör ensam med 10 katter om du föredrar det" skriver en annan.