Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klockringning väckte Bollnäsbor mitt i natten

Strax efter klockan två natten till tisdagen satte kyrkklockorna i St Lars kapell i Bollnäs mystiskt nog igång att ringa. Än vet ingen orsaken till den nattliga klockringningen som störde sömnen för många Bollnäsbor, men teknikstrul är den troliga förklaringen.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Ulf Fahlström, kremator vid St Lars kapell.

Ulf Fahlström berättar att elektriker under dagen har undersökt vad som kan ha orsakat ringningen, men de har inte ännu några klara besked. Åsknedslag är dock en av möjligheterna de tittar på. Något tekniskt fel måste det ha varit i alla fall, tror Ulf Fahlström.

– Anläggningen är lite känslig. Klockan styrs av en antenn och man startar och stänger av ringningen med hjälp av en fjärrkontroll. Så det går inte att slå på den hur som helst, säger han.

Hampus Olsson bor vid Hedhamre och hörde klockringningen ända till sin lägenhet.

– Det var ingen idé att försöka sova, det plingade i hela lägenheten i över en timme. Jag blev ganska irriterad, men samtidigt var det komiskt. Jag har inte hört något liknande, säger han.