Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klimatsmart hästäventyr

Ridevenemanget Budkaveln som pågått sedan 31 juli gick i mål i Stråtjära i lördags. En sträcka som löpte mellan nio gårdar och som sätter fokus på frågor om miljö och klimat.

Budkaveln är ett samarbete där gårdar och företag är anslutna till den ideella föreningen Ridled Hälsingland. Årets budkavel gick i miljöns tecken. Nio gårdar ställde upp som ansvariga för varsin sträcka. Men tanken var att alla 16 gårdar inom Ridled Hälsingland skulle delta. Evenemanget har innehållit föreläsningar, övernattningar och mat i klimatsmart anda.

- Vår största gemensamma miljöinsats består av vårt sätt att färdas till häst, säger Johan Östrand på Ridled Hälsingland.

- Det här är vårt sätt att få igång miljötänket hos vår kundgrupp och framförallt hos oss själva, säger han också.

Deltagarna som rider Budkaveln kunde få hyra hästar av stallen, medan vissa tog med sig sina egna djur. Sjöbackens hästar stod för den sista sträckan, en långritt till och från Stall Stråtjära med lunch av lokal mat och lämning av Budkaveln.