Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klematis med växtvärk

Inget verkar kunna stoppa den numera så imponerande klematisen hemma hos Lilian och Rolf Persson i Edsbyn. Det ser nästan ut som växten anfaller huset.

Annons

Den förr så beskedliga växten har fått växtvärk under sommaren, så varken Lilian eller Rolf känner igen den. För ett år sedan var den bara en fjärdedel så stor som den är i dag.

Perssons har haft denna klematis i cirka 10 år. Första året blommande den, men sedan har det varit klent med blomningen, men i fjol höst tog det fart.

– Under flera år var det mer än en gång jag tänkte att jag skulle gräva upp den. Det var tur att jag inte gjorde det. Man pratar mycket om trädgårdsrum. Här bildar vår klematis en hel vägg, säger Lilian Persson.

Man har varken gödslat eller bytt jord utan det verkar vara de gynnsamma väderförhållandena som har bidragit till växtvärken. Den fortsätter växa upp på väggen och mot altandörren. Den har hunnit växa en bra bit efter marken och även slingrat sig in i den angränsande syrenen.