Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klassisk syföreningsauktion

På lördag blir det klassisk syföreningsauktion i Grängsbo bygdegård. Vi hoppas folk går man ur huse, åtminstone i Grängsbo, säger Lisbet Berggren.

Scenen i Grängsbo bygdegård fullkomligt dignar av mössor, vantar, sockor, dukar, filtar och andra hantverk. På lördag väntar syföreningens första riktiga auktion på fem år och nu är medlemmarna i full färd med att hänga upp allting som ska säljas.

– Det är väl nästan två år sedan vi började prata om att ha en riktig gammal syföreningsauktion igen så det här är väl vad vi hunnit göra sedan dess, säger Mona Sigvardsson.

På nio medlemmar är det inte så illa. Det är flera hundra alster som hängs upp på scenen och de har gjort det allra mesta själva.

De senaste åren har föreningen i stället haft marknader där de sålt sina saker – men i år tyckte de alltså det var dags för en auktion igen.

– Vi kommer att ha lotterier också. Och så är det kaffeservering med skinkmacka, riktig julskinka, säger Mona.

Förutom hantverk säljer föreningen också bröd, hemost och julkärvar.

Alla intäkter kommer att gå till bygdegårdsföreningen och användas till driften av gården. Syföreningen hör ihop med bygdegårdsföreningen.

Bygdegårdsföreningen startade 1975 och syföreningen kom lite senare.