Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klassisk saga fick nytt liv

Barnteatern roade både små och stora.

Ett 40-tal barn och nästan lika många vuxna samlades på lördagen i Ljusdalssalen i Förvaltningshuset för att se på musikteater. Det var Skottes musikteater som kommit från Gävle för att ge en föreställning av Bockarna Bruse.

Både barn och vuxna uppskattade föreställningen som blandade musik, sång och skådespeleri och gav den klassiska sagan om de tre bockarna som vill ta sig över ån både mycket liv och stor humor. Trollet under bron var så fult att det hade kunnat skrämma även de modigaste vuxna, men barnen skrattade mest åt den ruskiga figuren.

– Barnen här var ovanligt modiga, ibland brukar de skrika högt när trollet kommer fram, säger Ove Zacco Andersson, som utgör halva teatertruppen.

Andra halvan, Stina Zacco Andersson, har anknytning till trakten, då hon växte upp i Ängebo. Hon tyckte därför att det var extra roligt att uppträda för barnen i Ljusdal.