Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klassisk marknad byter ort

Fyra motorklubbar går samman för att anordna en stor familjefest.

Annons

Helgen innan midsommar kommer det att mullra rejält i Mohed. Då fylls nämligen flygfältet med amerikanska bilar, motorcyklar och flygplan när årets veteranmarknad ska arrangeras.

Marknaden är ett klassiskt återkommande evenemang men som i år väljer att byta ort från Söderhamn till Mohed.

– Vi kände att det var dags att göra någonting nytt och bestämde oss för att bjuda in fler klubbar. Och de ställde sig positiva till idéen på direkten, säger Åke Larskog från Hälsinglands fordonshistoriker.

Tillsammans med representanter från Söderhamn American Cars, Söderhamns flygklubb och Söderhamn Motorcycle Touring Team växte planerna på en större familjefest sakta fram.

– Det finns ingen annan marknad i vårt närområde som motsvarar det här arrangemanget, säger Åke Larskog.

För de som har städat ur garagen eller bara vill fylla på hyllorna inleds motorfesten under fredagen med en veteran- och loppismarknad.

Marknaden fortsätter sedan på lördagen som annars är den stora aktivitetsdagen. Från luften kommer det då att komma både maskiner och människor för att landa på flygfältet.

Flygklubben har nämligen passat på att bjuda in andra flygintresserade besökare till en så kallad Fly-in-dag för flygplan.

Besökarna kommer även att kunna se fallskärmshoppning och uppvisning av modellflyg.

Motorfesten fortsätter sedan med en bil- och mcutställning som bland annat kommer att besökas av ett 30-tal hot rodbilar.

Arrangörerna hoppas att evenemanget ska bli en lyckad familjetillställning med besökare från hela landet.

– Det här ska vara roligt för barnen också. Området ger stora möjligheter för att kunna vidareutveckla det här för framtiden, säger Hans-Inge Hallberg från Söderhamn American Cars.