Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klassisk Kisskonsert i Kilafors

Hårdrockslegenderna i Kiss lockade tusentals fans till sin spelning i Las Vegas 2014. Lika många kom inte till Kilafors för att uppleva samma konsert på bioduken – men de som kom var inbitna fans.

Biografteatern i Kilafors satsar att ha en bred repertoar i de anrika lokalerna. I onsdags kväll visades en klassisk konsert med legendariska hårdrockbandet Kiss – något som lockade 40-talet dedikerade fantaster av den amerikanska gruppen.

Få rockband genom tiderna har haft så hängivna fans som Kiss, vilket också gick att se med blotta ögat hos publiken som kom till Biografteatern på onsdagskvällen för att se konserten "Kiss rocks Vegas". Jackor och tröjor med Kiss-tryck satt på var och varannan besökare.

Kiss har sedan starten 1973 sålt över 100 miljoner album och bandmedlemmarnas ikoniska sminkningar har kopierats av fans över hela världen. Tack vare Segerstabon Magnus Nordenwalls personliga samling av Kiss-attiraljer så fanns nämnda sminkningar på plats i Biografteatern – i form av gummimasker som personalen för kvällen gärna poserade i.

– Dom är snygga, men väldigt varma, flinade Magnus Nordenwall själv efter ett antal minuter som Ace Frehley i "Spaceman"-masken.

Sonen Emil har ärvt Magnus passionerade intresse för Kiss:

– Pappa lyssnar alltid på dom så då började jag också lyssna då jag var lite yngre.

Hasse Spennare och Conny Payne var ett par av de mer långväga besökarna, från Ljusne respektive Hudiksvall.

– Kiss har ju hängt med i drygt 40 år nu i skivsamlingen, och det har blivit lite tatueringar och grejer, säger Conny Payne och får medhåll av Hasse Spennare:

– Samma sak här, Kiss är som en ungdomsupplevelse som man har med sig och det ska bli jättekul att se den här konserten nu.

Lars Hammargren hade en av kvällens mest klassiska Kiss-plagg – en 40-årsjubilerande halsduk som han stolt visar upp:

– I övermorgon är det exakt 40 år sedan jag köpte den, på den legendariska Grönan-konserten i Stockholm 1976 så jag tänkte den skulle få följa med i dag.

Så släcktes lamporna i biografen, men mörkret blev kortvarigt – Kiss patenterade pyroteknik lyste snart upp salongen.

Läs också: Integration via film på Biografteatern