Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klassiker med hög kvalitet

På söndagskvällen avgjordes den första deltävlingen i den klassiska tävlingen Musik Direkt. Många av Sveriges nuvarande artistelit har börjat sin karriär med ett framträdande i den här tävlingen och kanske var det någon av morgondagens stjärnor som uppträdde på Kulturhuset i Bollnäs.

– Musik Direkt har funnits ända sedan 1986 och hela tanken med arrangemanget är att ge ungdomar fler spelningstillfällen, säger Gustaf Modin som tillsammans med Marcus Nilsson är projektledare för Musik Direkt Gävleborg det här året.

Nästa deltävling går söndag den andra mars i Sandviken och därefter är det dags för stor länsfinal på Gävle teater. Sedan riksfinal och om det vill sig vidare till en Europafinal.

Men vägen dit är lång och först gäller det att kvalificera sig till länsfinalen. I Bollnäs uppträdde på söndagskvällen nio artistkonstellationer som alla höll väldigt hög klass.

Det var allt från singer/songwriters till tung riffbaserad hårdrock. Ska man säga någonting ytterligare om helheten är det möjligen det faktum att det tycks ska vara en duo i år, och gärna melodiöst och inte allt för tufft.

Hela tre konstellationer gick på den linjen och för två av dem, The Northern Imbecills från Delsbo och Sara & Simon från Bollnäs (som kom med som joker) blir det en fortsättning i Gävle. Till Gävle gick även det melodiösa popbandet Folket från Bollnäs och Söderhamnstjejen Sara Ek som var den enda som uppträdde helt själv på scenen.

Men de andra artisterna ska nog inte hänga läpp för att de inte gick vidare. Talang hade de så det räcker och blir över. Den går det säkert att göra något av all den talangen ändå.