Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klassens hund skickas på äventyr – är med i tv och umgås med kändisar

Klass 2B på Stenhamreskolan skickade tidigare i vår ut gosehunden Bobbo på äventyr. Sedan han lämnade Ljusdal umgås han med kändisar, är med i tv och har ett eget Instagram-konto.

Bobbo är en hund i färgerna brunt, svart och vitt. I början av april skickade klass 2B på Stenhamreskolan i Ljusdal ut honom på upptäcktsfärd.

– Tanken är att han ska vara ute och resa. Det är roligt att se var han har varit, säger Sara Berg, lärare i klass 2B.

Det var hon som fick idén om att skicka i väg ett gosedjur efter att ha hört om en annan klass som hade gjort en liknande sak. Den person som får Bobbo skickad till sig får sedan välja vart hunden ska åka.

Läs också: Påsklek på Östernäs: "Det blev lekparkshäng"

Just nu befinner sig Bobbo hos en klass i Uppsala. Innan dess har han bland annat varit i Göteborg, där han fick vara med under inspelningen av Bingolotto. Han har också hunnit med att träffa tv-profilerna Gry Forssell och Rickard Sjöberg.

– Han har varit med om mycket spännande och han kallas kändis-Bobbo för att han har varit på så många ställen. På Bingolotto fick han vara i kontrollrummet och träffa Lill-Babs, Ingvar Oldsberg och Mimi Werner, säger eleven Madicken Nordén.

Läs även: Stenhamreskolan 5B är Ljusdals hopp i klassisk radiotävling: "Magkänslan säger att vi kommer att vinna"

Klass 2B gör en resedagbok för Bobbo där de skriver om och lägger in bilder på alla hans äventyr.

Bobbo har också ett eget Instagram-konto där det läggs upp bilder på var han befinner sig och vad han gör. Klassen brukar också få mejl från de personer som just då har Bobbo.

Läs även: Tre skolor fick stipendium för satsningar på utemiljö

– Vi får svar från jättemånga som berättar var han är. Han träffar så många, han är typ kändis, säger Alvar Olsson i 2B.

När tror ni att Bobbo kommer tillbaka?

– Det är ju lite jobbigt för vi vet ju inte om han kommer tillbaka eller inte, säger Madicken Nordén.

– Ingen aning, kanske när jag är tio år, säger Alvar Olsson.