Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klas tar över SMP

Styrelsens målsättning är att fördubbla omsättningen till 2020 och uppdraget att göra det går till Lars-Erik Klas, som nu jobbar på Iggesunds Bruk.

SMP Parts AB fick i somras nya ägare genom MVI, Merchant Venture Investments och det statliga riskkapitalbolaget Fouriertransform. Nu tillsätter de nya ägarna en vd som kan utveckla verksamheten som har ett åttiotal anställda i Ilsbo. Under förra året redovisade SMP en vinst på nära 14 miljoner kronor och de nya ägarna som förutom det statliga riskkapitalet består av ett hundratal svenska entreprenörer har tydliga målsättningar.

– Vi ser det som en stor fördel att vi får en person med stark lokal anknytning, säger Finn Johansson, styrelseordförande för SMP Parts AB.

Lars-Erik Klas bor i Njutånger och har tidigare jobbat på Hiabs komponentverkstad och Voith Turbo Safeset som vice vd och teknikansvarig innan han gick till kartongtillverkningen på Iggesunds Bruk. Han har också varit ordförande i Iggesunds intresseförening.

Det som talar till Lars-Erik Klas fördel är att han jobbat med flera olika områden vid sidan om de rent tekniska, så som logistik och försäljning skriver SMP i ett pressmeddelande på fredagen.

– De nya ägarna är aktiva, erfarna och vill utveckla företaget, vilket känns väldigt positivt. SMP Parts står inför en ny spännande fas i företagets historia. Jag har gjort liknande resor på andra företag vilket gör att jag känner mig väl rustad för uppgiften och ser fram mot mitt nya uppdrag, säger Lars-Erik Klas.

Han tillträder den nya tjänsten första mars nästa år.