Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klartecken för bygge – 48 nya lägenheter kan stå klara om ett år

Bollnäs Bostäder har fått sina bygglovsansökningar godkända för projekten vid Myrbäckskroken och Säversta. Bolagets vd, Lars Åsberg, räknar med att det ska kunna vara byggt och klart om cirka ett år från nu.

Miljö- och byggnämnden beviljade vid sitt möte i torsdags bygglov för båda projekten. Vid Myrbäckskroken intill gamla Sävsbergsskolan vill man bygga två flerbostadshus med sammanlagt 32 enrums- och tvårumslägenheter.

Läs också: Över 8 000 i kö till Bollnäsbostäder

– Tekniska förvaltningen håller redan på att lösa vägfrågan och bara de är klara så kan vi sätta igång, säger Lars Åsberg.

Läs också: Nya ettor och tvåor i Bollnäs börjar byggas redan 2016

Samtidigt som Myrbäckskroken tänker man bygga 16 mindre lägenheter, ettor och tvåor, vid etapp 2a i Säversta. En bantning av det ursprungliga projektet på 20 lägenheter.

Ursprungligen tänkte sig Bollnäs Bostäder 20 lägenheter i det projektet, men grannar överklagade det bygglov som nämnden beviljade. Enligt gällande detaljplan kunde man heller inte bygga för mer än 16 lägenheter och ställda inför möjligheten av ett segdraget arbete med att ändra gällande detaljplan valde Bollnäs bostäder i stället att banta projektet till 16 lägenheter.

Läs också: Storleken spelar roll – försenar byggstarten på Säversta

Fortfarande finns naturligtvis möjligheten att överklaga även detta bygglov.

– Men nu håller vi oss i alla fall inom upprättad detaljplan, konstaterar Lars Åsberg.

Exakt när spaden kan sättas i backen vågar inte Lars Åsberg våga uttala sig om ännu, men han räknar med att nya hyresgäster ska kunna flytta in i lägenheterna om cirka ett år från i dag.

Bollnäs Bostäder har också lämnat in en bygglovsansökan för ett tvåvåningshus med åtta medelstora lägenheter i närheten av den stora lekparken i centrala Arbrå. Samtidigt pågår också detaljplanearbetet för Ljungheden 3, det så kallade Broddlägret, där Bollnäs Bostäder också vill bygga ett nytt flerfamiljshus med upp emot åtta våningar.

– Planarbetet pågår, men det kan ta flera år innan det är helt klart, säger Lars Åsberg.

Läs också: Bollnäs Bostäder vill bygga 272 lägenheter de kommande fem åren