Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Svechnikov tillbaka i Ljusdals BK

Han anlände till klubben som en frälsare 1994 och lämnade som en hjälte 2002. Nu är Micha Svechnikov, 42, tillbaka i Ljusdals BK. Han presenteras just nu på en presskonferens som Bandypuls tv-sänder.

TV: Bandypuls direktsänder LBK:s presskonferens

Det har ryktats om hans återkomst till Ljusdals BK i flera år. Nu är det klart. Micha Svechnikov, tidigare ansedd som världens bästa bandyspelare, är tillbaka i LBK efter 14 säsonger i andra klubbar.

- Nu kör vi, sa Micha Svechnikov på presskonferensen som Bandypuls direktsände.

Den ryske stjärnan kommer att spela nästa säsong, men om han spelar även 2017/2018 är oklart.

Micha Svechnikov lämnade Ljusdal för spel i Vodnik våren 2002. Där stannade mittfältaren kvar i tre år. Från och med säsongen 2005/2006 har Micha Svechnikov spelat i Dynamo Moskva förutom säsongen 2010/2011 då han vann SM-guld med Sandviken.

När Micha Svechnikov värvades från Dynamo Moskva till Ljusdals BK i mitten av 1990-talet hade han säsongen innan legat bakom 52 av 61 seriemål för klubben – som 20-åring.

Ny text kommer under dagen.

LÄS MER: Nostalgi: En frälsare anländer