Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KLART: Se DM-finalerna i innebandy – Helahälsingland livesänder damerna och herrarna

I samarbete med Gävleborgs Innebandyförbund kan nu Helahälsingland presentera att DM-finalerna både dam och herr livesänds för våra kunder.
Söderhamn–Hudik/Björkberg i Idrottshallen Söderhamn 14 september – och Hudik/Björkberg–Håsta på Håstaholmen 15 september.
– Förra årets finaler visade att intresset för livesänd innebandy är starkt i Hälsingland. Därför känns det roligt att återigen kunna bjuda våra kunder två heta finalmatcher, säger Mattias Guander, chefredaktör på Hudiksvalls Tidning.

Gävleborgs Innebandyförbund är den nya organisationen, efter att Hälsingland och Gästrikland slagits i hop i våras.

Nu ska man spela en gemensam DM-turnering – men de respektive lokala distriktsfinalerna är också kvar.

På damsidan i Hälsingland gör Söderhamn upp med Hudik/Björkberg om titeln. Herrarna hade gruppspel 3-5 september, och där var Hudik/Björkberg etta och Håsta tvåa i tabellen – därmed ett Hudiksvallsderby i finalen.

Tillsammans med Gävleborgs Innebandyförbund kan nu Helahälsingland presentera att både damfinalen i Söderhamn 14 september och herrfinalen i Hudiksvall 15 september livesänds.

– DM-konceptet har utvecklats ännu mer när en plats i Svenska Cupen ligger i potten, det händer mycket inom Svensk Innebandy och intresset är stort, därför känns det oerhört kul att kunna bjuda alla innebandyälskare på det här, säger Linus Nielsen på Gävleborgs Innebandyförbund.

Mattias Guander är utgivare på Hudiksvalls Tidning, en del av sajten Helahälsingland.

– Coronarestriktionerna gjorde att förra årets finaler spelades utan publik. Det gjorde förstås våra tv-sändningar extra attraktiva. I år hoppas jag att publiken ska hitta både till oss och till sporthallarna, säger Mattias Guander.

Hälsingevinnarna kommer sedan möta Gästrinevinnarna i länsfinalerna som spelas 4 respektive 5 november, vinnaren där kvalificerar sig sedan till nästa års Svenska Cupen.

För att se DM-finalerna i Hälsingland behöver du vara kund hos Helahälsingland. Det kan du bli HÄR.

Lagom till att matcherna börjar kommer de ligga högst upp i flödet på sporten.

För att sedan se matcherna i repris återfinns de i sportens liveflöde – HÄR.