Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart med ny kulturskolechef

Han blir Söderhamns Kulturskolas nya chef.

Annons

Efter en rad chefsbyten på Söderhamns Kulturskola är det nu klart att brasspedagogen Lars Karlsson från Hudiksvall blir ny chef. Han börjar sin tjänst i juni.

– Det ska bli jätteroligt! De jag har träffat i personalen har varit jättetrevliga, Söderhamn verkar vara en trevlig stad och kulturskolan har fina lokaler. Men det ska också bli en utmaning, det här är mitt första chefsuppdrag även om jag har varit arbetsledare tidigare, säger han.

Vad ser du framemot med nya jobbet?

– Först och främst att lära känna alla, sätta mig in i verksamheten ordentligt och hur jobbar man i dag. Det skiljer sig ganska mycket mellan kommunerna. Sedan ska jag rikta in mig på framtiden och se hur man kan utveckla verksamheten och ta den vidare, säger han.

Lars Karlsson studerade på Musikhögskolan i Örebro och arbetar sedan fem år tillbaka som brasspedagog på Kulturskolan i Hudiksvall där han undervisar elever som spelar trumpet, trombon, valthorn och tuba samt leder instrumentensembler.

– Det är ganska stor skillnad mot mitt nya jobb. Nu blir spelandet mer min fritidssysselsättning och jag kommer att försöka spela så mycket jag kan. Vi ska göra en stor konsert i slutet på maj i Hudik, det blir sista grejen för mig här.

Erik Björk blir kvar som verksamhetschef och ytterst ansvarig för Kulturskolan i Söderhamn. Tidigare var kulturskolechefen även verksamhetschef. Erik Björk är nöjd med rekryteringen av Lars Karlsson, som han säger var en av tre goda kandidater.

– Han är en ung kreativ, intressant person som vi tror passar in och kan driva Kulturskolan framåt med nya fräscha idéer. Både de fackliga och arbetsgivaren känner sig tillfreds. Jag tror att han är bra ledare för hela bredden av verksamheter som Kulturskolan har, säger han.

Det har varit en hög omsättning på kulturskolechefer sedan Kerstin Ohlsson gick i pension 2010. Efter henne kom Michael Brask, som stannade i två år. Han efterträddes av Christer Holmström, som efter en kort tid tvingades sluta på grund av sjukdom. Simon Herlitz valde att sluta efter provanställningen som varade ett halvår. Sedan har Erik Björk varit tillfällig ersättare under tiden man letat efter ny kulturskolechef.

– Det har varit turbulent. Sjukdomar rår vi inte över, men nu hoppas vi att detta är en bra rekrytering och att vi få stadga i verksamheten. Jag ser fram emot vår nya medarbetare, säger Erik Björk.