Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart med ny junioransvarig i HHC: "Vill jobba långsiktigt"

Efter att Jimmy Anderström lämnat Hudik Hockeys juniorsida har klubben nu hittat hans efterträdare. In kommer nu Mikael Fodren som ny junioransvarig. – HHC är en få klubbar som verkligen vill jobba långsiktigt vilket var en av flera bidragande orsaker att jag tackade ja när jag fick frågan, säger Mikael Fordell i ett pressmeddelande.

Sedan 2013 är det Jimmy Anderström som varit junioransvarig i Hudik Hockey samtidigt som han haft ansvaret för hockeyprofilen på Bomangymnasiet. För bara ett par månader sedan lämnade Anderström klubben efter en turbulent säsong där han avslutade med att kliva in i J18-lagets bås och lyckades hålla laget kvar i J18-Elit.

Nu står det klart vem som tar över Anderströms roll i klubben. Bördig från Göteborg kommer 56-åringen Mikael Fordell in i HHC.

– Hudik Hockey har en klar och tydlig målbild där de bland annat vill bli självförsörjande på spelare till A-laget så långt det är möjligt. Detta tillsammans med bra träningsmöjligheter gjorde att jag blev intresserad av denna tjänst. HHC är en få klubbar som verkligen vill jobba långsiktigt vilket var en av flera bidragande orsaker att jag tackade ja när jag fick frågan, säger Mikael Fordell i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Junioransvarige Jimmy Anderström om att lämna HHC: "Då kändes det rätt"

Fordell kommer senast från rollen som huvudtränare i division 3-laget Rönninge där han huserat de tre senaste säsongerna. Tidigare har Fordell varit assisterande tränare hos norska högstaligalaget Stjernen. Han har också varit verksam på ungdom- och juniornivå i Sverige, Norge och Danmark sedan han inledde sin tränarkarriär 1990.

– Vi har båda samsyn hur vår juniorverksamhet skall kunna utvecklas än mer där ordning och reda skall ge utrymme till glädje och därmed utveckling både somhockeyspelare men även som människa på sidan av isen. Vi inom HHC är mycket glada att vi har knutit Mikael till oss, säger Alf Nordh, ordförande i HHC:s sportgrupp.

Det står också klart vilka som kommer att träna HHC:s J20-lag den kommande säsongen. Mångårige a-lagsspelaren Jan Thorin och Henrik Eriksson, tidigare U16-tränare i klubben och J20-tränare i Djurgården, kommer att dela på .

LÄS MER: Han blir ny sportchef i HHC: "Hockeyn är en stor del av mitt liv"