Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart med ny hälsingecup i mountainbike

Med tio deltävlingar kommer Hälsinglands multisport tillsammans med Söderhamns CA och Bollnäs CK att arrangera en cup i moutainbike under 2015.
– Vi hoppas att det ska öka intresset för sporten i Hälsingland, säger Kennet Bolinder, ordförande i Hälsinglands multisport.

Med inspiration från Gästrikecupen har Hälsinglands multisport, Söderhamns Cykelamatörer och Bollnäs Cykelklubb valt att kopiera upplägget för att starta en liknande cup i Hälsingland.

Beslutet togs på ett möte under onsdagen.

– Det är ju väldigt nytt, vi har bara haft ett möte där vi spikat att det kommer bli av. Grovt har vi bestämt vilka föreningar som ska vara delaktiga och hur många deltävlingar som ska arrangeras, säger Kennet Bolinder.

Totalt blir det tio deltävlingar. Detaljerna kring tävlingsupplägget är ännu bara i idéstadiet.

– Lite löst har vi pratat om att vi antingen ska räkna sex eller åtta resultat. Så kör du alla tio deltävlingar får du räkna de sex eller åtta bästa resultaten, säger Kennet Bolinder.

Det som däremot är klart är att varje deltävling kommer köras i en sportklass och i en motionsklass. Sträckan kommer vara ungefär fem kilometer där sportklassen kör tre varv och motionsklassen två varv. Klasserna kommer också vara uppdelade i en herr- och en damklass.

– Gästrikecupen som arrangeras av klubbar i Gävle är nästan exakt likadan och vi kopierar deras upplägg. Många av oss har kört den i några år men tävlingarna sker ofta vardagkvällar så det blir lite långa resor. Då tänkte vi att det finns så pass stort intresse att vi kan arrangera en egen cup här, säger Kennet Bolinder som redan hunnit få positiva reaktioner från cykelklubbarna i Gästrikland.

– De har varit lite inblandade i det här. De kör sina deltävlingar på tisdagar och vi kommer köra på torsdagar så det kommer folk därifrån upp hit.

Förhoppningen är att den nya cupen ska öka intresset för cykelsporten i Hälsingland. Någonting Kennet Bolinder tror kan lyckas med rätt arrangemang.

– Vi hoppas på det. Det ska ju vara under väldigt enkla förhållanden. Det får inte vara för seriöst så det skrämmer bort folk, säger han.

Hälsinglands multisport arrangerar tre deltävlingar, Bollnäs arrangerar fyra men är delaktig i en femte som kommer gå i Edsbyn.

Den första deltävlingen körs i slutet av april nästa år och arrangeras av Söderhamns CA, som också kommer arrangera ytterligare en deltävling under sommaren. Sista deltävlingen körs i slutet av september.