Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Jennifer Tillman kör Royal Fighter i Elitloppet på söndag

I fjol var Nuncio trea i Elitloppet bakom Magic Tonight och Mosaique Face. Han kördes då av tränaren Stefan Melander. I årets upplaga väljer Melander att sätta upp toppkusken Örjan Kihlström.
– Örjan kör 1 500 lopp per år och jag 300, klart det är skillnad, sade Melander till TT efter söndagens spårlottning.
Även Bollnäsbördige Jennifer Tillman med Royal Fighter är klar för en ny start.

Nuncio fick andraspår i det andra heatet och blir favorit i en högklassig upplaga. Stefan Melander har kört Nuncio i samtliga 17 starter i Sverige. Han har vunnit 14 av dessa, tagit två andra – och ett tredjepris. Sämsta placeringen är från elitloppsfinalen i fjol då ekipaget fick ett omöjligt lopp i tredjespår men höll strålande bakom Magic Tonight och Mosaique Face.

LÄS MER: Jennifer Tillman skräll i Elitloppet

Nuncio har gjort 44 (34-14-2) starter i USA och Sverige och aldrig varit sämre än trea.

– Jag vill alltid göra det bästa för hästarna och har ofta bytt kuskar till stora lopp. När jag även fick med Volstead frågade jag Örjan om han kunde köra Nuncio och efter ett tag svarade han ja. Det är jag förstås glad över.

Kihlström avstår därmed att köra Magic Tonight som han vann Elitloppet bakom i fjol.

– Det var ett beslut med stor vånda, sade Kihlström.

I det första försöket kör Kihlström Propulsion från spår tre, medan Melander kör sin egen Volstead från ett sjättespår.

– Väldigt bra startspår för båda. Nuncio känner ju alla till och det är en topphäst. Propulsion har hög kapacitet men är lite grön ännu. Det ska bli en spännande söndag.

Läs också: Han vill döpa sonen efter travhästen Nuncio: "Jag är snudd på besatt av den här hästen"

Mantorp fick med två hästar, Oasis Bi och Royal Fighter med Jennifer Tillman. Båda drog en vinstlott och fick innerspår.

– Det kunde inte ha blivit bättre. Royal Fighter är snabb bakom bilen och bör få en bra position. Jag är oerhört stolt över att ha med en häst i Elitloppet som håller mycket hög klass, sade tränaren Per Eriksson.

Även Stefan Pettersson, som tränar Oasis Bi, jublade över startspåret.

LÄS MER: Tillman satte färg – Kihlström vann