Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart för SM-slutspel

Seger med 5–3 mot Kalix.

Det betyder att Broberg för tionde året i rad säkrade en slutspelsplats.

Men glädjen grusades av att Rolf Larsson blev skadad – igen.

– Jag hoppas inte det ska vara någon fara, säger han.

Det blev en, trots allt, en betryggande vinst för Broberg när elitserien startade om efter VM-uppehållet. Även resultatet mellan Sandviken och Bollnäs gick hemmalagets väg som innebär att slutspelsplatsen är i hamn.

– Om man spolar tillbaka bandet var vi tippade på placeringarna nio till elva. Vi har också haft en hel del skador under resans gång. Och ur det perspektivet är jag jättenöjd med att vi är klar med tre omgångar kvar, säger tränaren Svenne Olsson.

Den stora snackisen efter matchen var ändå av det negativa slaget för hemmalaget. Mittfältaren Rolf Larsson gjorde comeback efter den svåra knäskadan i början av december.

Men bara efter 20 minuter var det färdigspelat för kvällen. Efter en kollision med Kalixspelare vid en hörnvariant tvingades han tvingades kliva av isen.

– Jag var inte förberedd alls. Plötsligt körde han över mig bara. Men jag hoppas inte det ska vara någon fara, säger Rolf Larsson.

Svenne Olsson är ändå hoppfull att Larsson ska vara tillbaka i spel snart.

– Det suger något enormt. Men det är för tidigt att säga något. Vi tror bara att det var en liten smäll.

– Vi valde att låta honom vila och rullade på två avbytare. Marcus Enberg fick rejält med speltid och gjorde det bra.

Efter en mållös inledning på matchen tog Stefan Larsson saken i egna händer och fick kalasträff när han smällde in ledningsmålet efter en soloprestation.

Det blev startskottet för några lyckosamma minuter för hemmalaget.

• 2–0 (26.51) Joel Edling hittade Simon Folkesson som i sin tur friställde Jonas Engström framför mål.

• 3–0 (31.50) Joakim Jonsson fick från "fel håll" en bra träff på en hörna.

Kalix hade sina chanser att komma in i matchen. Men Dennis Wasberg målvaktspel samt några psykologiskt viktiga mål gjorde att segern aldrig var riktigt hotad för hemmalaget.

– Jag är nöjd med att vi vinner, men inte med försvarsspelet. Vi fladdrade och for i positionerna över hela banan. Samtidigt som Kalix spelade fyndigt och rejält, säger Svenne Olsson.

– Men efter nästan tre veckors uppehåll är timingen och känslan inte den bästa. Det kommer att bli bättre när slutspelet börjar.