Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart för semi men Edin inte nöjd

Klart för semifinal och kampen om medaljerna som första lag.

Niklas Edin ställer villigt upp och ser glad ut på bild.

När kamerasmattret tystnat blir han allvarligare.

– Vi har ännu inte fått ihop det helt som lag.

Det är till att ha höga krav – men så är han ett proffs med rykte om sig i curlingens korridorer att alltid sträva efter perfektion, den ultimata prestationen. Den som ska leda till guldet på fredag.
Det stod ett fett Q efter Sweden på resultattavlan efter söndagsmorgonens matcher i Isbiten. Ett Q för kvalificerad till onsdagens semifinaler. Bara bakom Sverige.

Ändå var Edin inte riktigt nöjd efter 8–4 mot Ryssland.

– Det känns bra att vi är klara. Vi behåller fokus men vi har egentligen inte fått till det rätta spelet i någon match än så länge. Vi söker fortfarande en match där hela laget, där alla fyra genom alla positioner, sätter bra insatser rakt igenom. Vi bländar ibland med att sätta nyckelslag men samtidigt dippar vi också ganska djupt ibland även om vi räddar upp situationen. Förhoppningsvis kan vi knyta ihop det i kväll, säger Sveriges skipper.

Då väntar USA.
På ett sätt en betydelselös match i och med att lag Edin redan är vidare.
På ett annat en högst betydelsefull sådan.

Edin förklarar:
– Framför allt ser vi att Kanada och Norge börjar spela upp sig. Kan vi få förstarankningen (gruppspelsvinnare) kanske det kan bli Kina och Kanada i en semi medan vi får fyran, om det nu blir Storbritannien eller Norge. Vi får se. De kan få en lite längre och jobbigare väg och det kan vara en fördel för oss.

TT: Är ni slitna efter gruppspelet?

– Ja, mest mentalt även om det har gått bra. Det har varit en lång vecka med tidiga morgnar och svårt att sova på nätterna. Vi har två dagars vila (måndag och tisdag) där vi kan vila, se lite annan idrott, rensa oss och gå igenom allt som hänt i matcherna. Det ska ge oss en bra chans att få till det i slutspelet, säger Edin.